woensdag 24 oktober 2012

Dorp gaat eigen glasvezel aanleggen

Gemeente Nieuwleusen gaat zelf zorgen voor haar aanleg van glasvezel internet. Nieuwleusen is hiermee het eerste dorp in Nederland. Normaal gesproken leggen glasvezel bedrijven zoals Reggefiber en Cogas het glasvezel netwerk aan in opdracht van een gemeente.

Het grote voordeel wat Nieuwleusen aangeeft is dat zij het gehele gebied in een keer aanleggen. Reggefiber en Cogas doen dit meestal in fases, beginnende bij de kern. Daarnaast geeft Nieuwleusen aan dat op langere termijn het ook voordeliger uitpakt voor de inwoners van Nieuwleusen. In gebieden waar bijvoorbeeld Reggefiber aanlegt zie dat providers in beginsel een scherp tarieven hebben, waarna verloop van tijd de prijzen fors omhoog gaan. Dit is niet het geval bij Nieuwleusen Synergie.

Nieuwleusen Synergie wil begin 2013 starten met het aanleggen van glasvezel internet in het drop. Kanttekening aan deze uitspraak is wel dat er eerst genoeg interesse is van de inwoners van Nieuwleusen. Nieuwleusen Synergie wil net zoals Reggefiber eerst een minimum van 30 procent van de inwoners dat zich aanmeldt voor glasvezel internet, anders verdient het bedrijf de investering niet terug.

Wie weet kunnen de inwoners van Nieuwsleusen dus in 2013 ook beginnen met internet vergelijken om zo tot een goede keuze te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten