dinsdag 23 juli 2013

Geen glasvezel voor Nieuw-Vennep

Nieuw-Vennep was in 2012 al begonnen met een eigen campagne om de aanleg van glasvezel internet te promoten. Op 21 januari is glasvezelexploitant Reggefiber begonnen om zoveel mogelijk inschrijvingen te verzamelen om het benodigde aantal huishoudens van 30 procent te halen.

Rond 19 mei 2013 werd al enigszins duidelijk dat Nieuw-Vennep een verlenging nodig had van het vraagbundelingstraject, want de 30 procent was nog niet gehaald. Nieuw-Vennep had tot 30 juni 2013 uitstel gekregen om zo de laatste benodigde huishoudens binnen te slepen.

Afgelopen maanden konden de huishoudens van Nieuw-Vennep kiezen voor het super snelle internet. Ondanks het enthousiasme van heel veel inwoners heeft Reggefiber  besloten om geen glasvezelnetwerk aan te leggen omdat er toch te weinig aanmeldingen zijn binnengekomen. Het is voor Reggefiber om deze reden financieel gezien niet aantrekkelijk genoeg om met de aanleg te starten.

Alle huishoudens die een abonnement hebben afgesloten worden door de betreffende providers op de hoogte gesteld van het vervallen van het glasvezelabonnement.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten